Inconstientul este asemanator cu un cerc mare care ar include constiinta ca pe un cerc mai mic. Nu poate exista fapt de constiinta fara o preparatie inconstienta, in timp ce inconstientul se poate lipsi de stadiul constient, avand totusi o valoare psihica. Inconstientul este psihicul insusi in realitatea esentiala. Natura sa intima este la fel de necunoscuta ca si aceea a realitatii exterioare, iar constiinta se informeaza despre el intr-un fel atat de incomplet ca si organele noastre de simt despre lumea exterioara.

Sigmund Freud
DESPRE MINE
STUDII
SERVICII CABINET

HOBBY
CITATE
CITATE

Singura raspundere adevarata este fata de propriul tau potential, fata de propria ta inteligenta si constienta, fata de actiunea conforma cu ele.

Osho

Singura functie a mintii este de a diviza la nesfarsit. Rolul inimii este de a vedea ceea ce uneste, lucru de care mintea nu este deloc capabila. Mintea nu poate sa inteleaga ceea ce se afla dincolo de cuvinte; ea poate sa inteleaga numai ceea ce este corect din punct de vedere lingvistic, ceea ce este corect din punct de vedere logic. Ea nu este preocupata de existenta, de viata, de realitate. Mintea este, ea insasi, o fictiune. Poti trai si fara minte. Insa nu poti trai fara inima. Si cu cat existenta ta este mai profunda, cu atat este si inima ta mai implicata.

Osho

Lipsa ta de dragoste si de abnegatie fata de tine insuti atrage in campul tau vibrational oameni cu lectii similare. Atunci, pur si simplu, veti oglindi unul pentru celalalt acea lipsa de intelegere de sine si de devotament fata de propria persoana.

Paul Ferrini in Linistea inimii

Indiferent cat de absurd ar parea, oamenii ar face orice pentru a evita sa stea fata in fata cu propriul lor suflet.

Carl Gustav Jung

Intelesul iubirii nu este acela de a sta spate in spate, ci de a sta fata in fata, fiecare pastrandu-si propria mobilitate; inseamna, deci, asumarea riscului de a te indeparta sau de a te pierde, de a te reduce sau de a te amplifica.

Jacques Salome

Interpretarea viselor este drumul nobil spre cunoasterea activitatilor inconstiente ale mintii.

Sigmund Freud

Simptomele delirului - fantasme, cat si actiuni - sunt rezultatele unui compromis intre cele doua tendinte psihice; ori, in cazul unui compromis, trebuie sa se tina seama de cerintele ambelor parti, fiecare dintre ele trebuind sa renunte la o parte din pretentii.

Sigmund Freud in Eseuri de psihanaliza aplicata

Cand i se cere bolnavului un sacrificiu, renuntarea temporara la o satisfactie, acceptarea unor suferinte de moment, cu scopul ameliorarii starii sale, sau fie si numai hotararea de a se opune necesitatii valabile pentru toti, se intampla ca anumite persoane sa respinga o astfel de cerinta, invocand motive de tip particular.

Sigmund Freud in Eseuri de psihanaliza aplicata